A reptéri parkolás végre megfizethető

A reptéri parkolás éveken keresztül irreálisan drágának tűnhetett, de jó ideje megtörtént az árak csökkentése, így ez a megoldás egyre szimpatikusabbá vált. Érdemes eljátszani a gondolattal, milyen kálvárián kell keresztülmenni, ha hatalmas csomagokkal indulunk neki az útnak és tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni a reptérre… A taxival sem járunk sokkal jobban, hiszen kétszer kell fizetnünk; egyszer oda és egyszer vissza… Ha elvégzünk egy gyors fejszámolást, a reptéri parkolás egészen előnyös megoldásnak tűnik.

A tavaszi hónapok során számos akciós repülőjegy ajánlattal találkozhatunk, amelyeket kár lenne kihagyni. Már igazán szép az idő, remek alkalom ez egy kis európai városlátogatásra. Sokan az utazásaikhoz nem célállomást választanak, hanem repülőjegyet; megnézik, hova viszik el őket néhány ezer forintért, majd oda szervezik az utukat. Nekünk már csak a szervezés részleteivel kell törődnünk; például azzal, hogyan jutunk ki a reptérre.

A bud.hu weboldalon minden szükséges információt megtalálunk a reptéri parkolással kapcsolatban, így mi magunk is mérlegelni tudunk, megéri-e számunkra vagy sem. Kétségtelen, hogy a reptéri parkolás díjköteles, de a kényelmünk minden bizonnyal megér bizonyos összeget. Mivel a szóban forgó honlapon minden szükséges információ megtalálható a reptéri parkolás költségeiről, így mi magunk is kalkulálhatunk a várható költségekkel.

A Budapest Airport igyekszik ingyenes szolgáltatást biztosítani azok számára, akik a parkolókat csak a ki- és beszállás idejére szeretnék igénybe venni. A Premium Parking tökéletes választást jelent abban az esetben, ha nem szeretnénk időzni, csupán ki- vagy beszállni a kocsiba. Az 5 perces türelmi idő lehetővé teszi a csomagok nyugodt pakolását, illetve a búcsúzkodást. Mivel a Premium Parking a terminál bejáratánál helyezkedik el, így roppant kényelmes választást jelent. Természetesen hosszabb időre is igénybe vehetjük, de az itt eltöltött idő igen sokba kerül; ha hosszabb időt szeretnénk várakozással tölteni, az esetben érdemes olcsóbb parkolót választani.

Ha a terminál közelében szeretnénk parkolni, de el szeretnénk kerülni a Premium Parking igen borsos árait, az esetben a Teminal Parking jelent jó választást. Csupán egy percet kell sétálnunk a parkoló és a terminál között, illetve ezen a helyen is érvényes az 5 perces ingyenesség. A Budapest Airport már a nagy terepjárókra, az egyterűekre és a mikrobuszokra is gondolt; a Terminal Parking területén úgynevezett XXL helyeket alakítottak ki, ahol ezek a járművel is kényelmesen parkolhatnak. Az XXL parkolók a normál méretű parkolóhelyekkel azonos díjszabásért vehetők igénybe.

A Business Parking azok számára jelent megfelelő választást, akik a lehető legnagyobb biztonságban szeretnék tudni a gépkocsijukat. A repülőtér egyéb parkolóiban megszokott biztonsági rendszerek és védelmi egységek mellett itt kiemelt ügyfélszolgálat is működik annak érdekében, hogy a parkolót igénybe vevők minél kényelmesebben és nyugodtabban utazhassanak.

A Budapest Airport vezetősége gondolt azokra is, akik hosszabb időt szeretnének külföldön tölteni, de lehetőség szerint saját gépkocsival érkeznének a reptérre. Számukra a Holiday Plus és a Holiday Parking szolgáltatása ajánlott. Azt azonban érdemes tudni, hogy ezek a parkolók relatív messze helyezkednek el a termináltól, így néhány perces sétára lehet szükség. Ez azonban bizonyosan megéri, hiszen sokkal kedvezőbb áron parkolhatunk ezeken a helyeken, mint a Prémium vagy Business parkolókban.